Wie ben ik?

Mijn naam is Marjolein Korver en samen met de honden die elke dag met mij meegaan vorm ik sinds mei 2006  HUS Walkabout.
Omdat het uitlaten van een groep honden veel verantwoordelijkheid met zich mee brengt ben ik mij gaan verdiepen in hondengedrag, de wijze waarop honden leren en hun lichaamstaal.

Door ervaring en kennis kan ik veilig met de roedel op stap, veilig voor de honden maar ook voor derden die wij ontmoeten in het bos waaronder wandelaars mét of zonder hond, fietsers en mensen met kinderen.
Door HUS Walkabout te beginnen heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken, iets mooiers bestaat er niet! Maar. . . . . de mooiste beloning is de dankbaarheid van de honden, die doe ik er namelijk nog het meeste plezier mee!

Mijn opleidingen
Ik ben dit beroep begonnen uit liefde voor de hond en vanuit die liefde zal ik mij blijven verdiepen in hondengedrag om ze zo goed mogelijk te begrijpen en te begeleiden.
Bij de Martin Gaus Academie© heb ik de volgende opleidingen  gevolgd.

Kynologisch instructeur 1:
Deze cursus  is de basiscursus die speciaal bedoeld is voor mensen die instructie geven of willen gaan geven. De cursist zal na deze cursus veel inzicht  hebben en in staat zijn een betere relatie met meer begrip met zijn/haar hond op te bouwen.  Zaken als gedragskennis, communicatie mens/hond en het op de juiste manier interpreteren van gedragstesten. De kennis wordt zowel in theorie als praktijk behandeld.

Erkend Hondenuitlaatservice
Deze zeer brede opleiding is speciaal voor uitlaatservices ontwikkeld en bestaat uit 4 modules :
1) Rassenkennis
Hierin worden de 10 rasgroepen, hun oorsprong en karakter behandeld. Van elke rasgroep worden enkele rassen nader toegelicht: welke specifieke gedragskenmerken horen bij dit ras, en waar je als uitlater dus rekening mee moet houden. Centraal staat de interactie tussen hondenuitlater en hond, en de omgang van de diverse rastypes onderling.
2) Gedragsherkenning & roedelgedrag
In dit gedeelte van de opleiding wordt dieper ingegaan op rangen en standen in de roedel: hoe werkt een roedel van nature en wat zijn de verschillen, hoe bevestig je je eigen rang zonder dwang? Daarnaast wordt aandacht besteed aan wat te doen bij gevechten en hoe deze te voorkomen, en hoe om te gaan met voorbijgaande honden en bazen. Wat voor invloed heeft je eigen houding ten opzichte van de groep? Hoe houd je de aandacht? Daarnaast wordt er ingegaan op specifieke problemen zoals jagen, blaffen aan de lijn, trekken aan de lijn, angst (in de bus en buiten) en agressie.

3) Honden EHBO
Dit onderdeel van de opleiding verstrekt u alle informatie die u dient te weten met betrekking tot de basisgezondheidszorg, zoals kennelhoest, kreupelheden, oor- en oogontstekingen, het acuut verzorgen van (bijt)wonden, diarree/braken, gif/vergiftigingen, teken verwijderen, entingen, gevaren voor pups en jonge honden etc.
4) Bedrijfsvoering
Hierin wordt behandeld:  Hoe maak je een goed ondernemersplan? Hoe zet je een goede administratie op? Indienen van eventuele aanvragen voor leningen en vergunningen bij gemeentes, hoe en waar te adverteren, het opzetten van een goed marketingplan.
Ook komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde: veilig hondenvervoer, de eisen aan een uitlaatgebied, de intake met de cliënt, de wederzijdse rechten en plichten, wetten die van belang zijn voor hondenuitlaters, aansprakelijkheden en verzekeringen, algemene voorwaarden, etc.
Workshop “Zo runt u een puppyklas’
Hoe zorg je voor rust binnen de groep puppy’s? Hoe ga je om met het teruggetrokken typetje? Hoe met de rauwdouwer? Hoe ga je om met de eigenaar? Hoe vertel je helder hoe honden leren? Hoe motiveer je eigenaren? Al deze onderdelen zijn van cruciaal belang om met alle soorten honden en mensen om te kunnen gaan.

Workshop “Wisselwerk” door  Nicky Gootjes
Een hond is in staat om individuen te herkennen omdat het een sociaal dier is. Hij stemt zijn gedrag af op de ander. Daarom kan het gebeuren dat een hond bij het ene familielid wel netjes aan de lijn loopt en bij een ander niet. Hoe de hond reageert op de eigenaar zegt dus iets over hoe de eigenaar handelt.
In deze workshop kijken we naar de interactie tussen hond en mens. Wat zegt de hond met zijn gedrag over hoe de eigenaar met de hond omgaat? We kijken vooral naar lichaamstaal, zowel van de hond als van zijn mens. De feedback die de hond zijn mens geeft, geeft de mens de kans om zijn manier van begeleiding bij te sturen.